Kesän kisasuunnitelmia

Kirjoittamisessa on ollut pieni tauko, koska alkuviikko on mennyt reissun päällä. Viikkoon en ole uimassa käynyt ja tänään sitten oli viimein tarkoitus mennä altaaseen tekemään käännösharjoittelua. Koska eilen päädyin kuitenkin lähtemään Hämeenlinnan yöelämään ja olo oli aamulla kaikkea muuta kuin hyvä, jätin allasuinnit suosiolla väliin. Facebook- ryhmän kautta tuli kuitenkin mahdollisuus lähteä illalla järveen isommalla porukalla ja mitäpä minä muutakaan kuin tartuin tilaisuuteen.

Avovesiuinti tälle illalle osoittautui oikeaksi valinnaksi. Olo on nyt mitä parhain ja väsymys ja päänsärky on poissa. Voi tätä autuasta ja innostunutta tunnetta, joka minussa nyt vallitsee.  Uintimatkaa kertyi noin 1600m vaikkakin itse olisin uinut enemmänkin. Koko matkan uin kärjessä, jolloin sain harjoitella suunnistamista kaikessa rauhassa. Uinti tuntui menevän poijulta poijulle melko suoraviivaisesti, että ehkä suunnistustaidoissa on tapahtunut hienoista kehitystä. Isommassa porukassa uidessa, uintiin löytyi uutta rentoutta, jota aiemmin en ole saavuttanut. Matkan taittamiseen löytyi oikein hyvä rytmi ja hengitys luonnistui hyvin pienellä liikkeellä. Se mihin tälläkertaa eniten kiinnitin huomiota, oli käsien liike palautuksessa. Viime kerralla uinti alkoi tuntua jo 500m jälkeen olkapäissä, joka johtuu siitä, että märkäpuku ahdistaa hartioista ja käsien liike jää vajaaksi. Tuota ongelmaa korjasin käyttämällä enemmän vartalonkiertoa, jolloin sain kädet nousemaan rennommin. Kikka toimi hyvin, eikä uinti näin jälkikäteen juurikaan tunnu olkapäissä.

Ensimmäistä kertaa kokeilin korvatulpilla uimista, jotka ovat kyllä paikallaan viileässä vedessä. Uin ihan niillä kertakäyttöisillä peruskorvatulpilla ja nehän toimi moitteettomasti ja pysyivät paikallaan hyvin. Kylmä vesi ei kiusannut korvissa ja vedestä noustessa ei huimannut yhtään! Korvatulpista teen ehdottoman vakiovarusteen avoveteen, sillä ne tekevät uinnista tuplasti mukavampaa.



Tämä Facebookista löytämäni porukka on aivan mahtava! Tänään uin heidän kanssa ensimmäistä kertaa ja porukassa tuntui heti kotoisalta ja olo luontevalta. Juttu luisti ja yhdessä osallistumista kesän uintitapahtumiin suunniteltiin heti. Vaikka suurinosa taitaa harrastaa triathlonia, solahtaa tälläinen "pelkkä" uimarikin mukaan.  Ryhmässä on siis luonnollisesti eritasoisia ja eri tavoittein uivia, mutta jokaiselle löytyi samanvauhtista seuraa. Tämän uuden porukan myötä olen saanut uutta intoa ja puhtia avovesiuintiin. Toivottavasti pääsen mahdollisimman monesti tässä porukassa uimaan.

Tämän mahtavan ja kannustavan porukan voimin olen myös uskaltanut ottaa lisää askelia kohti unelmiani. Tälle kesälle olen rustannut kalenteriini ylös muutaman mieltä jo viime kesänä kutkutelleen uintitapahtuman kesälomani iloksi. Aikatauluihini sopivia tapahtumia ovat ainakin Viikinsaaren ympäriuinti Tampereella, Finntriathlonin pikamatka Joroisissa ja Kaitalammen 10 Espoossa, uintimatkana kuitenkin vain 2km. Tavoitteeksi asetan sen, että pääsen ehjänä ja hyvävointisena maaliin ja saan kokemusta seuraavaan kertaan. Se kuinka sitten onnistun pitämään kisaviettini aisoissa tapahtumatunnelmissa jää nähtäväksi.

Ilmoittautuminen tehty ja nyt jännittämään, kuinka naisen käy!

Tapahtumat ovat sopivasti viikon välein, jolloin palautumiselle jää aikaa. Ensimmäisenä parin viikon päästä on Joroisen pikamatka. Luvassa on 400m uintia, 20km pyöräilyä ja 5km juoksua. Uskon selviäväni kunnialla noista matkoista, jos en ala vauhdin kanssa hölmöilemään. Seuraavana on Viikinsaaren ympäriuinti, jossa uintimatka on 2100m. Kaitalammen 10 on sitten elokuussa ja matkaksi aion valita 2km. 

Triathlon ei ole koskaan kuulunut suunnitelmiini, mutta viime vuonna satuin olemaan seuraamassa kyseistä tapahtumaa juuri Joroisissa ja tapahtuman tunnelma teki minuun suuren vaikutuksen. Heti tuli tunne, että ensi kesänä olen itse lähtöviivalla. Osallistun puhtaasti kokeilumielessä ja melko vähällä harjoittelulla mennään.

Nyt kuumeisesti miettimään, mitä kummaa tungen märkäpuvun alle, jotta se soveltuisi myös pyöräily- ja juoksuosuudelle? Tähän hätään kun en mitään trisuittia kerkiä hankkia ja eipä se ole tarpeenkaan, kunhan vaatteet pysyvät päällä. Mielenkiintoinen kesä vielä edessä ja näistä tapahtumista kirjoitan sitten lisää myöhemmin.

-Jonna-


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käännösharjoittelua

Uimarin varustekassi

Terveisiä altaasta